How can we help you?

Contact us at the Industrial office nearest to you or submit a business inquiry online.

Call us Now

We are the world class engineering manufacturer providing the highest quality products, services and solutions to our customers.

Emily Simpson
Co-Founder at Corporate Industries.

ceara pentru lumanari

Parafina pentru lumanari

Parafina pentru fabricarea lumanarilor de cult (prin scufundare sau tambur), a lumanarilor decorative, a lumanarilor de cununie si botez  etc. Cea mai variata gama de parafina pentru lumanari la cele mai bune preturi

The power generation industries

In conditiile pietei actuale, cand concurenta acerba intre producatori impune noi standarde de calitate, ne propunem sa furnizam clientilor nostri o gama cat mai variata de parafina pentru lumanari la cele mai mici preturi. In functie de specificul afacerii dumneavoastra, la noi veti gasi:

  • Parafina pentru fabricarea lumanarilor de biserica (atat prin scufundare cat si pentru tamburi)
  • Parafina pentru lumanari de cununie si botez
  • Parafina pentru candele
  • Parafina pentru lumanari turnate in recipiente de plastic sau sticla
  • Alte tipuri de parafina pentru lumanari

In calitate de reprezentanti in Romania al celor mai mari rafinarii de profil din Iran, Rusia si Belarus suntem singura companie din Romania ce are in portofoliu intrega gama de parafina pentru lumanari.In functie de originea si calitatea petrolului din care extrasa, parafina pentru lumanari  se diferentiaza in doua mari categorii. Parafina usoara obtinuta in general din prelucrarea petrolului din tarile ex sovietice si parafina grea specifica tarilor din Orientul Mijlociu.

Avantajul major al utilizarii parafinei usoare in productia de lumanari este data de maleabilitatea si elasticitatea acesteia. Aceasta mai este cunoscuta ca “drawing paraffin wax” si este preferata de producatorii de lumanari de cult care utilizeaza tehnogia pe tamburi si de de catre cei care realieaza lumanari sculpate manual.Dezavantajele ei constau in punctul mic de topire (in general max 56 grade Celsius) si mai ales in pretul ridicat.

In cazul parafinelor grele, acestea sunt caracterizate de puncte ridicate de topire, astfel incat lumanarile realizate cu aceasta parafina sunt foarte rezistente in cazul expunerii la temperaturi ridicate. Este preferata de producatorii de lumanari de cult care utilizeaza utilaje prin scufundare, dar mai ales de cei care fac lumanari de cununie si botez sau alte tipuri de lumanari decorative. 

Dintre cele mai cunoscute si utilizate parafine pentru lumanari din Iran putem aminti S106, S105 si S101.

S106  este cea mai ieftina parafina, avand un continut de ulei de cca 3-5%, un punct de topire de 62 grade Celsius si culoare crem. Este o varianta foarte buna pentru lumanarile de biserica si cele turnate in recipiente de plastic sau stica.

S105 este cea mai versatila parafina pentru lumanari deoarece poate fi utilizata la fabricarea tuturor tipurilor de lumanari. Are un  continut de ulei de cca 3%, un punct de topire de 62-64 grade Celsius si culoare alba. Este parafina cu cel mai bun raport calitate/pret.

S101 este o parafina de foarte buna calitate, cu un grad foarte ridicat de rafinare motiv pentru care este recomandata pentru fabricarea lumanarilor din gama premium, unde aspectul cel mai important il reprezinta calitatea produsului finit. Are un continut de ulei mai mic de 0,5%, un punct de topire de cca 68-70 grade Celsius si culoare alba.

Parafinele provenite din Rusia fac parte din categoria parafinelor usoare. Cea mai cunoscuta parafina pentru lumanari dintre aceste este NS. Aceasta este caracterizata de un continut de ulei de cca 1.2%,punct de topire 54-56 grade Celsius  si culoare alba. Dar cea mai importanta caracteristica a sa este gradul ridicat de elasticitate, motiv pentru care este preferata de fabricile de lumanari arondate Bisericii Ortotoxe din Romania.

Ca si in cazul parafinei din Rusia, parafina pentru lumanari din Belarus este o parafina usoara, foarte elastica. Cea mai cunoscuta este parafina sp 2, cu un continut de ulei de 0,8%, 54-56 grade Celsius punct de topire si culoare alba.

Parafina granulata pentru lumanari

La cererea clientilor si in cazul unei comenzi ferme, putem livra orice tip de parafina sub forma de granule cu diametrul de 1-2 mm pentru utilizarea in cadrul liniilor de productie pentru candele, T-light si alte tipuri de lumanari.

Te sunam noi

Completeaza formularul de contact si te vom suna in cel mai scurt timp

Programeaza o intalnire

Pentru programarea unei intalniri in cadrul careia vom discuta proiectul tau